Pelgrimssleuven in de muur bij de ingang van Plechelmusbasiliek, 20 september 2019. Foto P.J. Margry.
Fotomontage weergevende de mogelijk wijze waarop pelgrims gruis van de kerk verzamelden om als heilig, beschermend reliekstof mee naar huis te nemen. Foto Pelchelmusbasiliek.
De reliekbuste van St. Plechelmus, 2019. Foto P.J. Margry
Kapel met reliekbuste en kaarsenstandaard, 2019. Foto P.J. Margry
Kaart uit ca. 1570 met plattegrond van Oldenzaal waarop, centraal, de St. Plechelmuskerk. Uit Fruin, Nederlandsche Steden in de 16e eeuw. Plattegronden van Jacob van Deventer (1916).
Ansichtkaart (na 1950) met de reliekhouder die het schedelreliek van St. Plechelmus bevat, tweede helft 15e eeuw. Collectie SKKN, Utrecht.
Ansichtkaart (voor 1950) met de St. Plechelmuskerk te Oldenzaal. Collectie SKKN, Utrecht.
Bronzen beeld van St. Plechelmus voor de gelijknamige basiliek in Oldenzaal, vervaardigd door C. Stauthamer in 1955. Foto P.J. Margry.
Het reliekschrijn van St. Plechelmus op een draagbaar in de sacristie van de basiliek, vlak voor de omdracht op 21 juni 1997. Foto P.J. Margry.
Wapen van de St. Plechelmusbasiliek op de bedekking van het voetstuk waarmee het reliekschrijn rust op de processiedraagbaar tijdens de omdracht, 1997. Foto P.J. Margry.
Het reliekschrijn van St. Plechelmus werd op 21 juni 1997 vanwege de regen in omdracht door de Oldenzaalse basiliek gedragen. Foto P.J. Margry.
(Processie-) vaandel van St. Plechelmus hoog tegen de muur, 2019. Foto P.J. Margry.
In bepaalde bakstenen rondom de kerk zijn kruisen aangebracht, om de sacrale status van dit bedevaartsoord mede te markeren, september 2019. Foto P.J. Margry