Luchtfoto van het kruisherenklooster met Mariakapel en juvenaat, omstreeks 1930. Collectie M. Wingens.
De neogotische kapel die in 1904 werd gesloopt. Collectie kruisheren, Uden.
Links: Het altaar van O.L. Vrouw ter Linde omstreeks 1880. Uit Maria's heiligdommen in Nederland en België (1881).
Devotieprentje uitgegeven ter gelegenheid van het Mariajaar, 1954. Collectie M. Wingens.
Gravure (1697) met de lindeboom, het Mariabeeld en de oude kapel. Processiebedevaarten tijgen van verschillende zijden naar het heiligdom.
Enige votiefgeschenken voor O.L. Vrouw ter Linde. Collectie kruisheren Uden.
Bedevaartprentje uit 1771. Collectie Museum Veldhoven.
Ten behoeve van de processie haalt een kruisheer het beeldje van O.L. Vrouw ter Linde uit haar troon in de Mariakapel, 1981. Foto P.J. Margry.
De kruisherenkapel en links een stukje van het kruisherenklooster. In de uitbouw rechtsvoor aan de kapel is een devotiekapel die gewijd is aan Onze Lieve Vrouw ter Linde. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Het voormalige kruisherenklooster links naast de kapel. Het L-vormige klooster en de kapel in neogotische stijl zijn in 1904-1905 ontworpen door architect Caspar Franssen. Beide gebouwen vormen qua bouwstijl zoveel mogelijk een eenheid. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
De voorgevel van de kruisherenkapel, gevat tussen twee traptorens. In een nis in de topgevel staat een Mariabeeld onder een baldakijn. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Interieur van de devotiekapel ter ere van Onze Lieve Vrouw ter Linde, achterin de kruisherenkapel. De huidige kruisherenkapel vervangt een kleine achthoekige Mariakapel die de kruisheren in 1712 hebben gebouwd. Dit gebeurde op de plek waar volgens de legende een oude lindeboom had gestaan met daarin een Mariabeeld. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Altaar in de devotiekapel met het cultusbeeld van Onze Lieve Vrouw ter Linde. Het Mariabeeld staat onder een neogotische baldakijn. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Close up van het cultusbeeld van Onze Lieve Vrouw ter Linde. Het beeld is gemaakt van rozenhout en is inclusief voet 44 cm. hoog. Maria staat op een maansikkel. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Het verhaal van het Mariabeeld in de lindeboom afgebeeld in reliëf in de devotiekapel. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
In een nis in de kruisherenkapel is het Wonderkruis te zien, met links en rechts nissen met relieken. Volgens een legende zou het kruis op wonderbaarlijke wijze zijn ontstaan. Het kwam in de 15de eeuw in bezit van de kruisheren. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Close up van het wonderkruis. Het kruis zit in een kruisvormig houten schrijn dat bewerkt is met zilver. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Glas-in-loodraam in de kruisherenkapel. Bovenin is het ordekruis van de kruisheren te zien met de staande rode en de liggende witte balk. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Een van de vijf glas-in-loodramen in de devotiekapel. De ramen in deze kapel hebben Maria als onderwerp. Het ontwerp is van Luc. Van Hoek. Dit is het raam 'Behoudenis der kranken'. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Informatiebord in de kruisherenkapel over Onze Lieve Vrouw ter Linde, Our Blessed Lady of the Lime, voor de engelstalige soldaten die in 1944 Uden bevrijdden. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Kalkstenen gedenksteen in de gevel van de kruisherenkapel met als voorstelling Onze Lieve Vrouw ter Linde. Het stenen reliëf is in 1874 vervaardigd ter ere van het 150 jarige bestaan van de Broederschap van de Bossche processie naar Uden. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Beeldje van Onze Lieve Vrouw ter Linde in een gevel tegenover de kruisherenkapel. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Beeldje van Onze Lieve Vrouw ter Linde in een gevel tegenover de kruisherenkapel. Foto: D.en B. Hoeks, Breda.
Mariatroon van O.L. Vrouw van Uden met assemblages van door pelgrims geofferde dankgeschenken, samengesteld door J. de Pater, kruisheer, omstreeks 1945. Collectie museum Krona, Uden.