Plattegrond van Weert door Jacob van Deventer, circa 1570. Uit Fruin, Nederlandsche steden in de 17e eeuw (1916). In het midden van de stad, aan de Markt, de St. Martinuskerk (*).
Ansichtkaart van het altaar van O.L. Vrouw van Weert aan het begin van de 20e eeuw. Collectie redemptoristen, Roermond.
Het altaar van O.L. Vrouw van Weert in februari 1998. Het beeld is achter glas geplaatst. Op of voor het altaar kunnen intenties of votiefgeschenken worden geplaatst. Op het kleed liggen een geofferde voetbal en voetbalschoenen. Foto A.J. Bijsterveld.
Een prentje van het beeld van O.L. Vrouw van Weert gekleed in een rode mantel, omhangen met rozenkransen en geplaatst voor een metalen mandorla. BiN-collectie.
Op perkament gedrukte en ingekleurde 'Afbeeltsel van het Mircaleus Beelt van O.L.V. tot Weert' (9,5 x 6,5 cm) van de hand van Isabella Hertsens, 18e eeuw. Collectie redemptoristen Roermond.
Prent (32 x 22 cm) van de miraculeuze Lieve Vrouw, omstreeks 1770 vervaardigd in de drukkerij van Lecuyer te Venlo, naar het voorbeeld van het prentje van Hertsens. Collectie O.L. Vrouwebroederschap Venlo.
Advertentie in het Katholiek Nieuwsblad van 2 mei 1997, ter stimulering van de Mariadevotie.
Devotie voor het beeld van O.L. Vrouw van Weert in september 1998. Foto P.J. Margry.
In 1996 werd de O.L. Vrouwebroederschap heropgericht. Pastoor-deken W. van der Valk poseert met acht broedermeesters voor het Mariabeeld in de kerk. Foto Eric Wuisman.